Nu bygger vi plattformen Fastdok 2.0 en helt ny användarupplevelse

Tjänsten Fastighetsägarna Dokument bygger en ny plattform som beräknas vara klar under 2019/2020. Plattformen kommer underlätta och modernisera hanteringen av mallar och kontrakt och ge ett användarvänligare gränssnitt än dagens tjänst.

– Det blir en helt ny upplevelse för användarna. Vi har moderniserat designen och förbättrat gränssnittet. Den nya tjänsten kommer förstås också innehålla en rad förbättringar som handlar om hur processen med den digitala avtalsskrivningen kan underlättas och förenklas för våra kunder, säger Katja Kalda, marknadsansvarig Fastighetsägarna Dokument.

Den nya plattformen kommer ha tekniskt stöd för att även hanteras på mobil och surfplatta. Tjänsten kommer också att innehålla förbättrade funktioner så som:

  • Enklare hantering av bilagor
  • Förbättrade hjälptexter inuti tjänsten
  • Enklare hantering genom möjlighet att märka upp personliga favoriter bland mallarna
  • Tydligare statusmarkering på ärenden för att underlätta vad som återstår att färdigställa av ett ärende.


Barium har sedan en tid tillbaka arbetat med att bygga den nya plattformen Fastdok 2.0 och de första kunderna beräknas kunna använda  plattformen redan under hösten 2019.

– Nuvarande plattformen är också byggd av Barium och lanserades redan 2012. Våra kontrakt och mallar håller den högsta juridiskt kvalitet och är alltid uppdaterade efter den senaste lagstiftningen på samma sätt måste tekniken hänga med i utvecklingen. Med den nya plattformen kommer vi skapa en ny teknisk stabil grund att stå på inför framtida utmaningar. Vi kommer även i samband med plattformsbytet att se över vår affärsmodell och hur vi kan underlätta för våra kunder med nya typer av abonnemang, säger Katja Kalda.